Про вихід на ринки ЄС

Галузь:

Про вихід сільськогосподарської та харчової продукції українських виробників на ринки Європейського Союзу, зокрема про процедуру квотування, вимоги до маркування та ін., йшлося на семінарі, що відбувся 16 квітня 2015 року у Львівській ТПП за підтримки  Німецько-українського партнерського проекту у сфері бізнесу.

Практичні рекомендації про можливості й обмеження торгівлі в рамках Автономного торговельного режиму, огляд нового регламенту ЄС, який набув чинності у грудні 2014 року, провела директор Міжнародного інституту підприємництва, бізнес-тренер, експерт-аналітик Національного порталу Export UA Галина Перепелиця.

Galyna Perepelyca

Окрім теоретичної наповненості, програма тренінгу охопила низку практичних порад та корисної інформації, починаючи від огляду законодавства про маркування харчової продукції в ЄС, до конкретного розгляду принципів нанесення інформації про продукт. Загалом, учасники отримали перевірені практикою алгоритми виведення товарів на міжнародний (європейський) ринок, а також необхідну інформацію, що допоможе в адаптуванні свого виробництва до стандартів Європейського союзу.

Бізнес-тренер порекомендувала виробникам стати постійними користувачами інтернет-ресурсів EUR-Lex та Export HELPDESK, великий масив структурованої інформації яких щодо законодавства ЄС, допоможе українським експортерам успішніше розвивати торгові відносини з європейськими країнами.

rynky EC